Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

ZGODOVINA skupinske biografije

Podobe iz albuma družine Simonič Šlebinger

Vladimir Šlebinger

Maj 2017

Založnik o knjigi

Slikovitim opisom s številnimi narečnimi izrazi so dodane resnične slike – družinski album, ki ga je v začetku dvajsetega stoletja ujel v svoj objektiv bibliotekar in bibliograf dr. Janko Šlebinger.

Kratek zapis dr. Vladimirja Šlebingerja (1906 – 1984) je nastal leta 1981 kot vezilo mlajšima sestrama Veri in Zori, ki sta v tem letu proslavljali okrogli življenjski obletnici, sedemdeset oziroma šestdeset let.
Pisanje s simboličnim naslovom Mir in vojna je prijazen, nostalgičen spominski kolaž, ki sega v čas prve vojne in razgrinja po eni strani podobe podeželskega slovenjegoriškega sveta in po drugi družinsko življenje prof. Šlebingerja v Ljubljani na Kodeljevem.

Slikovitim opisom s številnimi narečnimi izrazi so dodane resnične slike – družinski album, ki ga je v začetku dvajsetega stoletja ujel v svoj objektiv piščev oče, amaterski fotograf, sicer pa bibliotekar in bibliograf dr. Janko Šlebinger (1876 – 1951).
Ker se v tem letu spominjamo 140-letnice njegovega rojstva, je zanimiva knjižna izdaja hkrati poklon njegovemu delu, ki je bilo vseskozi povezano s slovensko knjigo.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 91292929
Avtor: Vladimir Šlebinger
Cobiss naslov: Podobe iz albuma družine Simonič Šlebinger / [Vladimir Šlebinger ; spremna besedila Janez Bogataj, Breda Ilich Klančnik ; izbor fotografij Breda Ilich Klančnik]
Postavitev: ZGODOVINA skupinske biografije
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Maribor : Pivec, 2017 (Maribor : Dravski tisk)
Fizični: 87 str. : fotogr. ; 25 cm