Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

GLASBA dela ustvarjalci

Po Charlesovih sledeh
Resnična zgodba, ki je navdihnila muzikal Streetlight

Marco Mascellani

Junij 2016

Založnik o knjigi

Če mlado življenje tragično ugasne komaj pri sedemnajstih, prijateljem ostane le žalovanje zaradi izgube nekoga, ki jih je prezgodaj zapustil. Toda če je bilo to življenje – ne glede na leta – odživeto v polnosti, takrat postane neugasljiv svetilnik.
Prav takšno je bilo življenje Charlesa Derricka Moatsa, Afroameričana, ki je živel v čikaških črnskih getih v času najhujše rasne diskriminacije. Geto, v katerem je prebival, je bil živa podoba nasilja, sovraštva in obupa. Kljub takšnemu okolju si je Charles upal sanjati o pravičnejšem svetu, v katerem bi se ljudje imeli radi ne glede na razlike. S skupino prijateljev, med katerimi so bili tudi belci, je pričeval o Idealu zedinjenega sveta, idealu, ki se uresničuje samo z revolucijo ljubezni. Za ta ideal je živel, zanj je tudi plačal s svojim življenjem.
Charlesova zgodba je navdihnila to knjigo in nastanek rock-muzikala v izvedbi mednarodne glasbeno-gledališke skupine Gen Rosso. Skozi Gen Rossov »Streetlight – The Musical« Charles živi še naprej in nadaljuje s širjenjem ideala, za katerega je dal svoje življenje, ter tako številnim mladim in starejšim osvetljuje njihovo življenjsko pot.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 283184384
Avtor: Marco Mascellani
Cobiss naslov: Po Charlesovih sledeh : resnična zgodba, ki je navdihnila muzikal Streetlight / Marco Mascellani ; uredili Valerio Cipri, Joe Sopala, Valerio Gentile ; fotografije muzikala Streetlight Mario Ponta ; [prevedel in po novi angleški izdaji posodobil Igor Vojinovič]
Postavitev: GLASBA dela ustvarjalci
Jezik: slovenski
Leto: 2016
Založništvo: Ljubljana : Novi svet, 2016 (Ljubljana : Pleško)
Fizični: 106 str. : ilustr. ; 20 cm