Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

ZDRAVJE psihiatrija

Planet Asperger
kažipot za starše otrok z motnjo avtističnega spektra

Mojca Mihelčič

Januar 2018

Založnik o knjigi

Mojca Mihelčič bo s svojo knjigo, svojim knjižnim prvencem, v veliko pomoč marsikateri slovenski družini. Njen Planet Asperger je namreč eno redkih del o Aspergerjevem sindromu pri nas.
Avtorica v knjigi na najbolj prijazen, humoren in razumljiv način razkriva vse pasti in koristi, ki so njeni družini pomagale, da je postalo življenje na planetu Asperger tudi lepo. Mojčin »kažipot« ponuja staršem otrok z motnjo avtističnega spektra ogromno nasvetov in priporočil, od katerih je mogoče katero staršem še neznano. In to je tisto, kar je pomembno. Deliti izkušnje in znanje.

Planet Asperger ni samo pripoved o starševstvu, partnerstvu in življenju, precej drugačnem, kot si ga človek predstavlja, ko pred porodom prvega otroka izbira znamko plenic, barvo vozička in didaktične igrače. Je predvsem nepričakovano iskreno in briljantno humorno besedilo o potovanju skozi neznano, dobrodošlo vsakomur, ki se kdaj sprašuje o mejah svoji zmožnosti, pravilnem in napačnem pri vzgoji in skrbi za otroke, krivdi in odgovornosti, zaupanju vase in v druge.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 291928576
Avtor: Mojca Mihelčič
Cobiss naslov: Planet Asperger : kažipot za starše otrok z motnjo avtističnega spektra / Mojca Mihelčič ; [ilustrirala Tamara Šenk]
Postavitev: ZDRAVJE psihiatrija
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Ljubljana : Mladika, 2017 ([Grosuplje] : Grafis Trade)
Fizični: 55 str. : ilustr. ; 26 cm