Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST romani

Pimlico

Milan Dekleva

Avtorjev drugi roman Pimlico se prostorsko in časovno navezuje na Oko v zraku. Gre za čas avtorjeve mladosti in predvsem za čas študentskih nemirov, ki so usodno zaznamovali življenja junakov.

Tudi v Pimlicu je optika usrediščena v ljudeh, ki so čas intenzivno živeli, pa vendar ga niso miselno nikoli preživeli, ostajajo ujetniki obljubljene svobode, plen utopije. Njihova hrepenenja po svobodi in izpolnitvi ostajajo hrepenenja, umetniška in spoznavna. Razsežje med estetskim in etičnim prestopa Pimlico s pomočjo jezika, ki se bravurozno vzpenja v pesem in spušča v prozo.

Življenje s časoma zahteva tudi kakšen kompromis zase in predvsem za ljubezen, katera drugače postane zgolj utopičen plen. Matjaž, kantavtor, in Nastja, kiparka, naslovna junaka Pimlica vse to dolgo prebolevata, dokler ponovno ne izstopita na podzemni postaji Pimlico. Zdaj, ob koncu tisočletja. (Dušan Šarotar)

“Ko pride natakarica, ji, čisto mirna, spominjajoča me na eno izmed Budovih preobrazb, reče, naj ji prinese domač čaj iz Matjaževe krvi.
Zlobno, pomislim, tako gre to v utrujeni ljubezni, zob za zob, kurje oko za kurjim očesom.”

E-knjiga v e-knjižnici Biblos


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 73366784
Avtor: Milan Dekleva
Cobiss naslov: Pimlico / Milan Dekleva
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 1998
Založništvo: Ljubljana : Študentska organizacija Univerze, Študentska založba, 1998 (Ljubljana : Dan)
Fizični: 138 str. ; 21 cm