Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST biografski romani

Pesem za Nagasaki
Zgodba Takashija Nagaija, znanstvenika in spreobrnjenca, ki je preživel eksplozijo jedrske bombe

Paul Glynn

Marec 2015

Založnik o knjigi

V novi knjigi založbe Družina Pesem za Nagasaki spremljamo zgodbo dr. Takashija Nagaia, strokovnjaka za radiologijo in spreobrnjenca iz šintoizma v katoliško vero, ki je v bombnem napadu izgubil svojo ženo, sam pa nesebično pomagal žrtvam, čeprav se je zato izpostavil nevarnemu sevanju.
Na koncu knjige so fotografije opustošenja, ki je nastalo po eksploziji atomske bombe, dr. Takashija Nagaia in njegove družine ter spomenikov, ki so bili postavljeni v spomin na tragične dogodke. Nagai je bil ob tem ranjen, njegova žena je umrla z rožnim vencem v rokah, on pa je pozneje umrl za radiacijsko boleznijo. Še ko je bil priklenjen na posteljo, je nadaljeval preiskave o posledicah sevanja jedrske bombe. Kljub težkim preizkušnjam pa je zaradi vere v Kristusa zmogel ohraniti mir v srcu, ni gojil zamer do ljudi in ni preklinjal Boga. V tem pogledu je bil podoben svetopisemskemu Jobu.
Življenjsko zgodbo katoličana in znanstvenika je opisal avstralski misijonar in pisatelj Paul Glynn, ki je na japonskem živel 20 let. Ob koncu knjige je dodal tudi slovarček japonskih izrazov, uporabljenih v knjigi.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 277689088
Avtor: Paul Glynn
Cobiss naslov: Pesem za Nagasaki : zgodba Takashija Nagaija, znanstvenika in spreobrnjenca, ki je preživel eksplozijo jedrske bombe / [Paul Glynn] ; predgovor Shusakuja Enda ; [prevod Klementina Logar]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST biografski romani
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Ljubljana : Družina, 2015 (tiskano v Sloveniji)
Fizični: 279 str. : ilustr. ; 21 cm