Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani

Pesem o razbitem nosu

Arne Svingen

Oktober 2016

Založnik o knjigi

Trinajstletni Bart živi sam z brezposelno mamo, a ostaja optimist. Sam pravi, da »življenje ni nikoli najboljše, če si nastrojen negativno«.
Bart na mamino željo trenira boks, na skrivaj pa goji povsem samosvoj hobi: operno petje.
V šoli se spoprijatelji s sošolko Ado; v bloku, kjer stanuje, pa postane njegov prijatelj precej starejši Geir, ki ima kljub svojim težavam dob­rosrčnega Barta zelo rad. Seveda Bart sreča še mnoge druge, vsak pa dobi v njegovem življenju svoje mesto.
Bart boksa in poje. In tak je tudi roman. Poln udarcev, smeha, ljubezni in pesmi.
Roman o dobrih spremembah, ki lahko vse postavijo na prave tirnice, in o tistih trenutkih, po katerih nikoli več ne bo tako, kot je bilo.

O avtorju:
Arne Svingen (1967) je eden najbolj priljubljenih norveških mladinskih avtorjev. Za svoja dela, ki so prevedena v več kot deset jezikov, je prejel že marsikatero priznanje, tudi najuglednejšo nagrado Brage.
Pesem o razbitem nosu je dobitnik nagrade norveškega Ministrstva za kulturo in prejemnik francosko-belgijske nagrade za mladinsko književnost Prix Libbylit Romans Ados.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 284819712
Avtor: Arne Svingen
Cobiss naslov: Pesem o razbitem nosu / Arne Svingen ; prevedel Darko Čuden
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2016
Založništvo: Hlebce : Zala, 2016 (Radovljica : Tiskarna knjigoveznica)
Fizični: 160 str. ; 22 cm