Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   English version

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST romani

Performans

Goran Gluvić

Avgust 2014

Založnik o knjigi

Sama zgodba, postavljena v naš čas, je večji del umeščena v Bistro, v katerem se kot natakar zaposli Aleks, obremenjen s precej “navlake”: z očetom in njegovimi banalnimi projekti, nezadovoljeno materjo, ki sanja o velikem svetu, bratom Slavcem, ki se kljub srednjim letom ne more najti, ter seveda z lastno “resnično težavo, da ne ve, kaj bi sam s sabo”. Mladi Aleks se seveda ne more izogniti tudi ljubezenskim prigodam, od navite Lavre do bojevite Zlatke, ob strani pa mu stoji (ali pa mu je tudi v napoto) prijatelj Bojan, ki se želi izpolniti tako skozi ljubezen do Klare kot s performansom, v katerem bi Aleks igral glavno vlogo. In tudi jo, čeprav se predstava sesuje v kakofonijo (ne)pričakovanih razpletov. Kajti kot zapiše pisatelj:”Resničnega življenja ni. So le velike kulise in mi smo statisti, ki se gibljemo med njimi, medtem ko se zgodovina spreminja v odtenkih, sestavljenih iz dobre osvetlitve različnih kamer, skozi katere kibicirajo režiserji in kamermani svetovnega nereda.”
In prav na tej nejasni premisi, kot pravi Bakla, “življenje piše pesmi, komedije, romane, a tudi zapisnike, referate, odločbe in statute.” Ali pa zgolj bizarno zbira naše sličice.

Milan Vincetič


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 78332161
Avtor: Goran Gluvić
Cobiss naslov: Performans : [roman] / Goran Gluvić
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Murska Sobota : Podjetje za promocijo kulture Franc-Franc, 2014 (Radovljica : Tiskarna knjigoveznica)
Fizični: 166 str. ; 21 cm