Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST znanstvenofantastični romani

Perdikas

Sebastijan Pešec

April 2018

Založnik o knjigi

Perdikas je mitska pripoved, ki se lahko bere kot fantazijska pustolovščina – glavni junaki v izmišljeni deželi s svojo mitologijo se borijo proti nasprotujočim silam – hkrati pa se dotika mnogih temeljnih vprašanj človekovega bivanja, vprašanj dobrega in zlega, ljubezni, človekovega mesta v svetu, povezanosti z naravo in našim odnosom do nje.

Zaradi slednjih tematik je tudi zelo aktualen roman, primeren za vse, ki jih zanimajo (ali jih bodo začela zanimati) vprašanja človekove zapletene eksistence.

Filozofske tematike, ki se prepletajo v romanu so pretvorjene iz teorije v konkretno obliko – v zgodbo življenja. Avtor se »težkih« filozofskih tematik dotika narahlo in sproščeno skozi pripoved in tako želi filozofijo in vprašanja, ki zadevajo vsakega izmed nas, pa vse prevečkrat pozabimo na njih, ker se zdijo neživljenjsko filozofska, približati širši publiki.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 293744384
Avtor: Sebastijan Pešec
Cobiss naslov: Perdikas / Sebastijan Pešec ; [predgovor Jurij Hudolin]
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST znanstvenofantastični romani
Jezik: slovenski
Leto: 2018
Založništvo: Ljubljana : samozal. ; Trbovlje : Mladinski center, 2018 ([Brežice] : Primus digitalni tisk)
Fizični: 464 str. ; 21 cm