Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

VERSTVA IN DUHOVNOST okultizem duhovnost

Per aspera ad astra. Pot človeka

Marijan Cilar

April 2016

Založnik o knjigi

Marijan Cilar nam v knjigi Pot človeka predstavlja svoja razmišljanja o tem, kje je mesto človeka v vesolju in povezanost z njim. Do njih je prišel z dolgoletnim študijem številnih del, ki govorijo o temeljih življenja, o tajnih naukih prastarih in antičnih civilizacij.

Avtorja je ezoterika, ki je pojem za skrite, tajne nauke, pritegnila že v mladosti. V njih je začel iskati razlage mnogih problemov, ki jih uradna znanost ni zmogla uspešno pojasniti. Prva vrata vanje sta mu odprla Maeterlinck s svojim delom Velika uganka, ter knjiga Dzyan, ki mu je dala vrsto iztočnic pri razmišljanju o nastanku vesolja in o smislu človeštva. Vse to ga je privedlo še do študija evropskih filozofov in spoznal je, da se nauk o kozmičnem redu, in človeštvu v njem, kot rdeča nit vleče že od pradavnine.

Svoja odkritja in ugotovitve ter pronicljiva razmišljanja je popisal v trilogiji Per aspera ad astra, ki obsega tri knjige: Temelji življenja, Misteriji in Pot človeka. S slednjo, ki je nekakšen vrh s katerega je pogled v smisel življenja jasnejši, zaključuje svoja dolgoletna razmišljanja.

 


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 278231808
Avtor: Marijan Cilar
Cobiss naslov: Per aspera ad astra. Pot človeka / Marijan Cilar
Postavitev: VERSTVA IN DUHOVNOST okultizem duhovnost
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Idrija : Bogataj, 2015 (Idrija : ABC Merkur)
Fizični: 300 str. : ilustr. ; 21 cm