Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

VERSTVA IN DUHOVNOST krščanstvo

Pater Pij

Jean-Dominique Dubois

Maj 2015

Založnik o knjigi

Pater Pij (1887–1968), redovnik manjših bratov kapucinov, je ena najbolj znanih osebnosti dvajsetega stoletja. Frančišek Asiški je ob koncu svojega življenja prejel Kristusove rane, stigme, in tudi pater Pij je prejel rane Kristusovega trpljenja takoj na začetku duhovniškega življenja. Imel jih je petdeset let. Neštete množice so se zgrinjale k njemu, na tisoče ljudi je po njem spet našlo upanje. Še danes se množice romarjev zgrinjajo v San Giovanni Rotondo, kjer je živel. Njegovo življenje še vedno prebuja nove pobude v Cerkvi. Ob vseh izrednih darovih, ki jih je prejel pater Pij, ta knjiga razkriva predvsem njegovo močno notranje življenje in to, kar je še posebej značilno zanj: ponižnost. Za svetnika je bil razglašen 16. junija 2002.
Jean-Dominique Dubois je frančiškanski duhovnik iz reda manjših bratov. V svojem redu in Cerkvi je do sedaj zasedal številne odgovorne položaje, v Strasbourgu, Besançonu, na Korziki in v Avignonu. Že nekaj let in v različnih oblikah službuje kot pridigar in izvaja kateheze za odrasle. Ker so ga Pijeva podoba, svetost in aktualnost njegovega sporočila globoko nagovorile, se je pater Jean-Dominique poglobil, da ga je spoznal in ga tako predstavlja še drugim, tudi po romarskih duhovnih vajah po sledeh Frančiška Asiškega in patra Pija.
V zbirki V šoli velikih molilcev je v vsakem zvezku objavljenih petnajst meditacij ob molitvah in drugih besedilih velikih molilcev.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 278606592
Avtor: Jean-Dominique Dubois
Cobiss naslov: Pater Pij / Jean-Dominique Dubois ; [prevedla Lucija Rifel]
Postavitev: VERSTVA IN DUHOVNOST krščanstvo
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Ljubljana : Novi svet, 2015 ([Medvode] : Pleško)
Fizični: 95 str. ; 20 cm