Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

ŠPORT IN ŠAH kolesarstvo avtomobilizem

Parenzana
po poti stare železnice od Trsta do Poreča

Janko Ferk

April 2017

Založnik o knjigi

Parenzana, Porečanka ali Istranka je le nekaj imen nekdanje ozkotirne železnice, ki je med letoma 1902 in 1935 delovala med Trstom in Porečem.

Leta 2008 so to razgibano, 123 km dolgo traso obnovili in predali v uporabo kolesarjem in pohodnikom. S tem smo dobili eno izmed najatraktivnejših kolesarskih poti v Evropi, ki jo odlikuje izjemna zgodba in osupljivo lepa pokrajina.
Kolesarjenje mimo starih železniških postaj, skozi tunele in preko viaduktov je le pika na i te obiska vredne poti.

Parenzano, ki vodi skozi Italijo, Slovenijo in Hrvaško, je prekolesaril in popisal dr. Janko Ferk iz Celovca. Kot odličen poznavalec in proučevalec habsburške monarhije je natančnemu kolesarskemu opisu poti dodal tudi bogat zgodovinski oris gradnje in dogajanj okoli slovite istrske proge.

Same ture se je mogoče lotiti tudi športno in jo prevoziti v enem zamahu, a Istra, slikovitost njenih vasi in kamnitih mest, preplet treh kultur, bližina morja in mediteranska pokrajina kar vabijo na večdnevno kolesarsko popotovanje.

Knjiga je bogato opremljena s fotografijami in arhivskimi posnetki stare proge in krajev okoli nje.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 289591808
Avtor: Janko Ferk
Cobiss naslov: Parenzana : po poti stare železnice od Trsta do Poreča / Janko Ferk ; [uredila in prevedla Ines Božič Skok ; kartografija Lojze Miklavčič ; avtorji fotografij Sandra Agnoli ... et al.]
Postavitev: ŠPORT IN ŠAH kolesarstvo avtomobilizem
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Ljubljana : Sidarta, 2017 ([Ljubljana] : Formatisk)
Fizični: 160 str. : ilustr., zvd. ; 22 cm