Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

VZGOJA IN IZOBRAŽEVANJE vzgoja otrok in mladostnikov

Ozaveščeni starši
spreminjamo sebe in povečujemo moč svojih otrok

Shefali Tsabary

April 2018

Založnik o knjigi

Otroci niso samo prejemniki psihološke in duhovne dediščine staršev, ampak imajo tudi vlogo spodbujevalcev razvoja lastnih staršev. Starši nanje nevede prenesejo zapuščino psihološke bolečine in čustvene plitvosti. Tradicionalni vzgojni priročniki so v želji, da bi obvladali vedenje otrok, ki izhaja iz tega, polni nasvetov o tem, kako je treba to nefunkcionalnost obvladovati, in instantnih rešitev, kako jo odpraviti. Pri ozaveščenem pristopu, ki ga predlaga dr. Shefali Tsabary, pa imajo otroci vlogo ogledal za pozabljeni jaz svojih staršev.
Tisti starši, ki so pripravljeni pogledati v ogledalo, lahko vzpostavijo odnos s svojim lastnim notranjim stanjem. Ko najdejo pot do svojega bistva, se povežejo z otroki in se oddaljijo od tradicionalnega vzgojnega pristopa, za katerega je značilna starševska ‘vsevednost’, ter se približajo odnosu, v katerem so starši enakovredni otroku in rastejo skupaj z njim. Stebri, na katerih temelji starševski ego, se zrušijo in starši začnejo opažati, da jih lahko otroci prestavijo v stanje navzočnosti.

Knjiga Ozaveščeni starši ponuja korenit preobrazbeni načrt za starše, da bodo lahko vzgojili najboljše in najpristnejše otroke. Napisala ga je najbolje prodajana avtorica New York Timesa, priznana klinična psihologinja in terapevtka dr. Shefali Tsabary.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 294201344
Avtor: Shefali Tsabary
Cobiss naslov: Ozaveščeni starši : spreminjamo sebe in povečujemo moč svojih otrok / Shefali Tsabary ; [prevedla Slavica Jesenovec Petrović in Borut Petrović Jesenovec]
Postavitev: VZGOJA IN IZOBRAŽEVANJE vzgoja otrok in mladostnikov
Jezik: slovenski
Leto: 2018
Založništvo: Tržič : Učila International, 2018 (natisnjeno v EU)
Fizični: 312 str. ; 20 cm