Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

PSIHOLOGIJA poljudna psihologija

Ovira je pot

Ryan Holiday

Avgust 2020

Založnik o knjigi

Prodorni mislec Ryan Holiday, avtor tudi v Sloveniji zelo dobro sprejete knjige Ego je naš sovražnik, nas v svojem pronicljivem delu Ovira je pot, popelje k brezčasni umetnosti spreminjanja naših nezgod, nesreč in tegob v priložnosti in zmage. Pogosto se prehitro predamo, saj bi lahko že z majhno spremembo v svojem pristopu na videz nepremostljivo oviro spremenili v življenjsko priložnost. Holiday, ki je še pred dopolnjenim dvajsetim letom opustil študij, da bi lahko postal vajenec pri piscu vplivnih knjižnih uspešnic Robertu Greenu, kasneje pa je bil svetovalec pri največjih podjetjih na svetu, nas seznani s principi filozofije stoikov, ki jo lahko uporabimo v vsaki situaciji. S tem nam pokaže, da vse tisto, kar nam stoji na naši poti, obenem odpira nekaj novega, kar je pogosto tudi boljše. Če ste pod pritiskom, je morda čas, da pokažete svoj pogum.

​Časovni pritisk, da neko delo dokončate v zastavljenem roku, je obenem tudi priložnost, da pokažete svojo zavzetost. In, kot je ugotovil Ryan Holiday, ko je bil direktor trženja pri modnem tekstilnem podjetju American Apparel: če tvoja blagovna znamka vzbuja kontroverzo, je to tudi potencial, da pridobi na publiciteti in prepoznavnosti. Stoicizem – torej gledanje na stvari, kakršne so – lahko uporabimo pri vsakem problemu, ki ga imamo. To je formula, ki so jo izumili že več kot dva tisoč let nazaj, njegovo učinkovitost pa so od takrat dokazali na mnogih področjih. Od Baracka Obame, ki je moral preseči na videz nepremostljive rasne ovire pri volitvah za predsednika, do izziva pri oblikovanja prvih iPhonov, ki so bili povsem drugačni od prejšnjih telefonov, nam filozofija stoicizma pomaga, da bolje obvladujemo svet okoli sebe.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 303296256
Avtor: Ryan Holiday
Cobiss naslov: Ovira je pot : brezčasna umetnost spreminjanja tegob v zmage / Ryan Holiday ; prevedla Helena Marko
Postavitev: PSIHOLOGIJA poljudna psihologija
Jezik: slovenski
Leto: 2020
Založništvo: Ljubljana : UMco, 2020 ([Ljubljana] : Primitus)
Fizični: 221 str. ; 21 cm