Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

ZDRAVJE nega otroka

Otroštvo brez cepiv

Wendy Lydall

Avgust 2015

Založnik o knjigi

Knjiga odgovarja na mnoga vprašanja, je celovit vodič skozi mite, dejstva, težave in rešitve, povezane z vzgojo, nego, zdravjem in dobrobitjo necepljenega otroka. Primarno je namenjena staršem, berejo pa jo tudi mnogi zdravstveni delavci, saj je opremljena s prek 500 znanstvenimi referencami.

Avtorica Wendy Lydall je mati dveh otrok, predavateljica in aktivistka iz novozelandskega združenja za ozaveščanje o imunizaciji (New Zeland Immunisation Awareness Society), pa tudi »detektivka«, kot jo v predgovoru poimenuje zdravnik Mike Godfrey. Bogate izkušnje (s sistemi cepljenja, praksami necepljenja in s po cepljenju poškodovanimi otroci) je pridobila v treh državah, kjer je živela; v Južni Afriki, Na Novi Zelandiji in v Avstraliji, ker živi danes. Že leta preučuje znanstveno literaturo o cepljenju in o naravni imunosti, sodeluje z zdravniki ter si dopisuje z medicinskimi oblastmi po vsem svetu, ko od njih skuša dobiti odgovore na neprijetna vprašanja.

Vrednost njenega uveljavljenega priročnika, ki je prvič izšel leta 2009 pod naslovom Raising a vaccine free child, zdaj pa je vsebinsko prenovljen in preveden tudi v slovenščino, niso le informacije o drugi plati cepljenja in številne zgodbe družin, ki jim je avtorica pri svojem delu pomagala, ampak predvsem temeljiti zapisi o posameznih boleznih. Knjiga namreč podrobno opisuje otroške in druge nalezljive bolezni. Opiše simptome in načine ravnanja, da bi lahko bolezni pozdravili brez zapletov. Izčrpno je poglavje o vročini, v katerem avtorica opozarja na nevarne prakse zbijanja vročine, s katerimi današnja medicinska doktrina povzroča več škode kot koristi.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 275446784
Avtor: Wendy Lydall
Cobiss naslov: Otroštvo brez cepiv : [priročnik, polno opremljen z viri] / Wendy Lydall ; [prevod Darinka Hvala ... et al.]
Postavitev: ZDRAVJE nega otroka
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Šentjernej : Zavod Naravna imunost, 2014 (Tiskarna knjigoveznica : Radovljica)
Fizični: VIII, 334 str. : ilustr. ; 21 cm