Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

TEHNIKA IN PROIZVODNJA energetika

Osnove tehnike inštalacij vode in plina

Labudović Boris

September 2017

Založnik o knjigi

Pred približno trinajstimi leti smo izdali prvo knjigo OSNOVE TEHNIKE INŠTALACIJ VODE IN PLINA, ki je bila prevedena in dopolnjena po hrvaškem originalu in ki je takoj doživela veliko popularnost. Z leti je knjiga pošla in potrebna je bila druga, nova, predelana in dopolnjena izdaja. Zanimanju za knjigo se ne gre čuditi, ker gre za delo na osnovi nemške literature za izobraževanje strokovnjakov na področju inštalacij vode in plina, brez katerih si danes ni mogoče predstavljati nobene sodobne stavbe. Obravnavana tematika pa se podaja na enostaven in vsem sprejemljiv način s številnimi slikami, diagrami in tabelami.

V podjetju ENERGETIKA MARKETING že dvajseto leto izdajamo strokovno revijo EGES s temami in članki predvsem s področja energetike, ekologije, gospodarstva in učinkovite rabe energije. Kot stalnica se v reviji pojavlja tudi področje inštalacij vode in plina, ki je v tesni povezavi s sistemi ogrevanja in klimatizacije, sistemi v procesni industriji ipd. Tako tudi nova, druga izdaja knjige sodi v to tematsko področje in smo jo prevedli v slovenski jezik ter obogatili s podatki o predpisih in ostalih značilnostih, ki se nanašajo na slovenski prostor. Knjiga vsebuje tudi strokovne prispevke slovenskih podjetij, ki se ukvarjajo s tem področjem. Z izdajo knjige želimo ponuditi raznoliko gradivo s področja inštalacij vode in plina, ki bo služilo kot pomoč pri delu in izobraževanju vsem, ki se ukvarjajo s tem področjem. Z drugimi besedami, knjiga naj bi bila v pomoč tistim, ki se želijo naučiti česa novega ali pa obnoviti morda že pozabljeno znanje. V njej bodo podatke, ki jih potrebujejo pri vsakdanjem delu, na enem mestu našli projektanti in inštalaterji, dober učni pripomoček pa bo tudi učencem strokovnih šol in študentom, ki se šele spoznavajo s tem področjem.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 284023808
Avtor: Labudović Boris
Cobiss naslov: Osnove tehnike inštalacij vode in plina / [Labudović Boris ; prevajalec Jožef Zaviršek]
Postavitev: TEHNIKA IN PROIZVODNJA energetika
Jezik: slovenski
Leto: 2016
Založništvo: Ljubljana : Energetika marketing, 2016 (Velika Gorica : Tiskarna Dar-Mar)
Fizični: 490 str. : ilustr., preglednice ; 24 cm