Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

eKnjižnica Biblos

Optimisti v nebesih

Žiga Valetič

Maj 2015

Založnik o knjigi

Glavni protagonist Valetičevega romana je družina Narobê, ostarela starša, ki odhajata iz aktivnega življenja ter njuna hči in sin, ki skupaj s svojima partnerjema pleteta nova družinska gnezda in iščeta svoj prostor pod soncem. Skozi 99 prizorov torej spoznavamo tri družine in vsaka je srečna na svoj način. Pasti, ki jim jih nastavlja vsakdanje življenje, premagujejo na slovensko nevsakdanji način: z veliko mero humorja, ljubezni, zaupljivosti in radoživosti. Celo nenadna smrt matere, ki je bila steber družinskega življenja, ne sproži žalovanja, jeze ali pritoževanja, ampak občutje neizmerne hvaležnosti, da lahko nadaljujejo njeno pot. Njena normalnost in vedrina je zgradila čez generacijske prepade mostove, vzpostavila je pozitiven vzorec aktivnega spopadanja s svetom, ki se bo – na kar namiguje konec romana – prenašal iz roda v rod. Tenkočutno in humorno napisan roman o današnji mladi generaciji je hkrati tudi poročilo o zdajšnji Sloveniji. Toda v nasprotju s televizijskimi poročili nas bo Valetičev roman Optimisti v nebesih prepričali, da je so optimisti doma tako v nebesih kot na zemlji.

Tenkočutno napisan roman o generacijskih razlikah znotraj družine humoristov je hkrati poročilo o zdajšnji Sloveniji. Toda v nasprotju s televizijskimi poročili nas bo roman Optimisti v nebesih prepričal, da optimizem sodi predvsem na zemljo, in da je mogoče pastí, ki nam jih nastavlja vsakdan, premagovati na slovensko nevsakdanji način: z veliko mero humorja, ljubezni, zaupljivosti in radoživosti.

e-knjiga


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 274513152
Avtor: Žiga Valetič
Cobiss naslov: Optimisti v nebesih [Elektronski vir] / Žiga Valetič
Postavitev: eKnjižnica Biblos
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Ljubljana : Mladinska knjiga, 2014
Fizični: 546 str. : obrazci ; 22 cm