Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

VERSTVA IN DUHOVNOST islam

Olajšano razumevanje islamskega monoteizma

Abdullah ibn Ahmed El-Havil

Oktober 2014

Iz predgovora

Tevhid (islamski monoteizem) je najpomembnejše sporočilo islama, s katerim je v šestem stoletju n.š. prišel poslanec Muhammed. Njegov cilj je bil jasen: odpeljati ljudi stran od čaščenja stvaritev in jih pripeljati do čaščenja Stvarnika. Po njegovi smrti je bilo ravno to sporočilo, ki osvobaja človeka s pravilnim razumevanjem verovanja v enega Boga glavni razlog za to, da se je islam razširil vse od današnje Španije pa do Indije.

Skozi zgodovino se je to sporočilo popačilo zaradi številnih islamskih sekt in političnih sil, ki so poskušale za vsako ceno utemeljiti svoje ideologije. Allah je tako iz Svoje neizmerne milosti pošiljal številne islamske učenjake, ki so obnavljali to sporočilo in ga branili vse do svoje smrti. Nekateri so to počeli s svojimi jeziki, drugi s svojimi telesi, zadnji pa z literarnimi deli, ki se jih še do dandanes proučuje na islamskih univerzah po vsem svetu. Allah je tako s pisano besedo obvaroval islam in odlikoval muslimanski narod nad ostalimi narodi. Med to neverjetno zapuščino lahko prištejemo tudi to delo, ki ga je napisal Abdullah ibn Ahmed El-Havil.

Bralec bo v tej knjigi na enostaven način spoznal glavno sporočilo islama in potencialne nevarnosti, ki se lahko pojavijo ob nepravilnem razumevanju tega sporočila. Osebno sem knjigo večkrat prebral v arabskem jeziku in jo skoraj obvezno uporabljal pri pisanju seminarskih nalog in v javnih nagovorih.

Alim Hasanagić


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 275964416
Avtor: Abdullah ibn Ahmed El-Havil
Cobiss naslov: Olajšano razumevanje islamskega monoteizma / avtor Abdullah ibn Ahmed El-Havil ; prevedel Alim Hasanagić
Postavitev: VERSTVA IN DUHOVNOST islam
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Jesenice : samozal. A. Hasanagić, 2014
Fizični: 134 str. ; 24 cm