Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

KNJIŽEVNA DELA NAD 13 LET proza

Oh, boy!

Marie-Aude Murail

September 2013

Založnik o knjigi

Trije otroci ostanejo sami po tragični smrti matere. Prisežejo, da ne bodo nikoli zapustili drug drugega. Socialna delavka in sodnica, ki ji je dodeljen njihov primer, skušata narediti vse, kar je v njuni moči, da bi lahko ostali skupaj. Iskanje družinskih članov, ki bi lahko postali skrbniki treh sirot, se obrestuje, saj najdejo dva mogoča kandidata: nenavadnega in nezrelega Barthelemyja  in hladno, čeprav odgovorno zdravnico Josiane. Bo otrokom uspelo izpolniti prisego? Bosta sorodnika privolila v vlogo nadomestnih staršev? Napeta zgodba, v kateri gredo mladi junaki čez težke ovire, a kljub temu uspejo ohraniti smisel za humor.

Marie-Aude Murail je priznana francoska pisateljica, ki je napisala več kot osemdeset del za mladino in prejela zanje veliko  nagrad. V svoja dela pogosto vpleta aktualno tematiko ali odpira vprašanja, ki so pereča za otroke, vendar pa to počne z dobro mero posrečenega humorja, zato njena literatura kljub resnim temam ni težka. Roman Oh, boy! je avtoričino najbolj prodajano, nagrajevano in prevajano delo.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 267973888
Avtor: Marie-Aude Murail
Cobiss naslov: Oh, boy! / Marie-Aude Murail ; [prevedla Jedrt Maležič]
Postavitev: KNJIŽEVNA DELA NAD 13 LET proza
Jezik: slovenski
Leto: 2013
Založništvo: Dob : Miš, 2013
Fizični: 187 str. ; 24 cm