Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

ZGODOVINA biografije drugi

Odpustil sem vam

Daniel Pittet

November 2017

Založnik o knjigi

Leta 1968 je devetletnega Daniela Pitteta pater Joël Allaz povabil, naj mu sledi do njegovega samostana v Fribourgu v Švici. Tako se je pričelo štiriletno trpljenje zaupljivega in ranjenega dečka. Pot do okrevanja je bila dolga, vendar so mu opora njegove družine, varno zavetje samostana, v katerega se je umaknil, in osebna vera pomagali, da se je rešil.

Daniel Pittet je poročen, ima šest otrok in opravlja poklic knjižničarja. Po dvajsetih letih se je s pomočjo psihoterapevtov pričel soočati z zlorabo, na prelomu tisočletja pa je o tem prvič javno spregovoril. Cerkev je priznala njegovo trpljenje.

Pretresljivo pričevanje Švicarja Daniela Pitteta priča o neverjetni življenjski moči za premagovanje posledic grozodejstev in za odpuščanje svojemu mučitelju. Pričujoča knjiga bralce ozavešča o teži, ki jo nosijo žrtve pedofilije, in kliče po resnicoljubnem in iskrenem pogovoru o tem zločinu v Cerkvi in družbi nasploh.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 290382592
Avtor: Daniel Pittet
Cobiss naslov: Odpustil sem vam : resnična zgodba o ranjenem otroštvu / Daniel Pittet ; v sodelovanju z Micheline Repond ; [spremna beseda papež Frančišek ; prevod Jasmina Rihar]
Postavitev: ZGODOVINA biografije drugi
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Ljubljana : Družina, 2017 (tiskano v Sloveniji)
Fizični: 163 str., [8] str. pril. : ilustr. ; 21 cm