Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST spomini dnevniki

Odklon 2013
Svoboden kot ptica! : kronološki zapis dogajanja in spoznanj ob izstopu iz mobilne čredice

Tomaž Grubar

Oktober 2014

Založnik o knjigi

Iz knjige:

“Zavestno sprejmem odločitev o svoji akciji “Svoboden kot ptica”. Tega dne zvečer v domači peči simbolno skurim stari mobilnik in se dokončno odločim za eksperiment. V resnici moj pravi mobilnik še dela. A odločen sem, da se bom z operaterjem dogovoril, da me 31.12.2012 ob polnoči izklopijo. Žena Urša me v nameri podpre.

Ura je 6.30. Čez tri ure imam rojstni dan. Na trenutke se mi v grlu pojavi cmok. Danes izstopam iz čredice. Odhajam v samoto. In za potrditev teh mojih slutenj o samoti dobivam še pisma podpore. Bravo Tomaž! Veseli smo, da se boš podal na neznano in verjetno strašljivo pot. Za vse nas, ki te bomo opazovali in spremljali. Če ti uspe, ti bomo morda sledili, če na tej poti “umreš”, bomo pač skomignili z rameni in rekli: “Jebi ga! Ni mu uspelo. Pa saj smo mu rekli, da je nor!”

Jaz sem uniformo uvidel in jo za eno leto odvrgel. Preizkusil sem življenje po starem. In ni mi žal. Zdaj vem, kaj je inflacija besed, zdaj vem, kaj je svoboda, zdaj vem, kaj je ograja, kaj je čreda in kdo in kaj in zakaj je pastir. Kljub temu da sem spet lastnik mobilnega telefona, je ta pretežno nem in tih.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 275417600
Avtor: Tomaž Grubar
Cobiss naslov: Odklon 2013 : Svoboden kot ptica! : kronološki zapis dogajanja in spoznanj ob izstopu iz mobilne čredice / [Tomaž Grubar]
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST spomini dnevniki
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Šenčur : samozal. T. Grubar, 2014 ([Trzin] : Ozimek)
Fizični: 152 str. ; 17 cm