Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST kriminalni romani

Oblika vode

Andrea Camilleri

Prvi primer komisarja Montalbana 

Založnik o knjigi

Oblika vode je bil prvi primer, ki ga je razrešil komisar Montalbano, in že takoj zelo zamotan: truplo pomembnega meščana, ki ga najdejo na zbirališču prostitutk in razpečevalcev droge, sproži vrsto ugank in nakaže mnogo smeri. A katera je prava v svetu, kjer se različne spolne prakse prepletajo s političnimi manipulacijami visokega dometa?

Na straneh Camillerijevih kriminalk ne manjka bistroumnih dialogov in pikantnih aluzij na italijansko politiko in kulturo, predvsem pa v njih zaživi prava Sicilija s svojim jezikom, vonjavami in okusi. Knjigo odlikuje izjemna berljivost in sočen jezik.

Andrea Camilleri (rojen leta 1925 v Porto Empedoclu na Siciliji) je pripovednik, pesnik, gledališki in televizijski režiser in scenarist. Že z zgodnejšimi proznimi deli si je pridobil veliko naklonjenost bralcev, ki je še narasla, ko je začel pisati kriminalne romane, v katerih vsakršsne zanke razvozlava Salvo Montalbano, policijski komisar juznjaškega temperamenta. Z njimi je postal najbolje prodajan italijanski pisatelj in doživel številne prevode in televizijsko upodobitev.

 


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 232125440
Avtor: Andrea Camilleri
Cobiss naslov: Oblika vode : prvi primer komisarja Montalbana / Andrea Camilleri ; [prevedla Veronika Simoniti]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST kriminalni romani
Jezik: slovenski
Leto: 2007
Založništvo: Ljubljana : Mladinska knjiga, 2007 (Maribor : Ma-tisk)
Fizični: 165 str. ; 21 cm