Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

FILOZOFIJA novi vek

Obeležja smisla

Dean Komel

Januar 2017

Založnik o knjigi

Dean Komel se v svojem delu posveča problematiki artikulacije smisla, ki nastopa in je hkrati zastopana na različnih izraznih ravneh, kot prvo pa seveda zadeva enkratnost človeškega bivanja.

Problem enkratnosti človeškega bivanja je posebej pereč; medtem ko namreč v aktualnosti beležimo velike napredke glede produciranja znanja, pa človeškost bolj razodeva eksistencialno uboštvo.

Avtor skuša na podlagi lastnega ukvarjanja z vlogo in položajem humanistike opredeliti raziskovalno, kulturno in izobraževalno polje humanistike, njen zgodovinski horizont in sodobne perspektive. Ob tem opozori na nujnost humanistične samokritike.

Šele taka kritična vasepoglobitev namreč lahko ustrezno zajame vprašanje, kaj se danes dogaja z dostojanstvom človeka, saj smo širom sveta soočeni z brezštevilnimi primeri kratenja že osnovnega dostojanstva ljudi, tj. dostojnosti življenja.

 


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 287997696
Avtor: Dean Komel
Cobiss naslov: Obeležja smisla / Dean Komel
Postavitev: FILOZOFIJA novi vek
Jezik: slovenski
Leto: 2016
Založništvo: Ljubljana : Inštitut Nove revije, 2016 ([Ljubljana] : Primitus)
Fizični: 117 str. ; 20 cm