Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST spomini dnevniki

O čem govorim, ko govorim o teku

Haruki Murakami

Založnik o knjigi

Tek in pisanje sta dva različna načina življenja, ki sta se japonskemu pisatelju Harukiju Murakamiju združila v eno. Ko je pri tridesetih zaprl svoj bar in se posvetil pisanju, je začel teči (in nehal kaditi). V treh desetletjih je večkrat pretekel najpomembnejše, najtežje svetovne maratone in postal triatlonski borec, ki teče, plava in kolesari. Zdrav duh v zdravem telesu: med tekaškimi premori je Murakami postal svetovno znan pisatelj. In čeprav pisatelj dobro ve in čuti, da se krajšajo kilometri proge in povečuje kilometrina življenja, je avtobiografija O čem govorim, ko govorim o teku odličen duhovni trening, po katerem bralcu preostaneta le dve možnosti: da obuje tekaške copate in se poda v dir ali pa navdihnjeno – po zahtevni športni preizkušnji telesa – napiše svojo zgodbo.

Moja filozofija je, da je izgubljanje nekaj, čemur se do neke mere pač ne moreš izogniti. Nihče ne more v nedogled samo zmagovati. Na avtocesti življenja ne moreš ves čas voziti po prehitevalnem pasu. Čemur pa se hočem izogniti, je ponavljanje napak.”
Haruki Murakami

Emka.si, prelistajte knjigo


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 256288768
Avtor: Haruki Murakami
Cobiss naslov: O čem govorim, ko govorim o teku / Haruki Murakami ; [prevedel Aleksander Mermal]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST spomini dnevniki
Jezik: slovenski
Leto: 2011
Založništvo: Ljubljana : Mladinska knjiga, 2011 ([Nova Gorica] : Grafika Soča)
Fizični: 205 str. : fotogr. ; 19 cm