Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST romani

Norma

Marjan Žiberna

Februar 2015

Založnik o knjigi

Roman Norma je prvoosebna pripoved atleta – tekača v zatonu, ki zaradi nenadne bolezni pristane v bolnišnici. Po odpustitvi spremeni način življenja in začne načrtno trenirati v želji, da bi dosegel olimpijsko normo. Zaradi ljubezni do ženske, ki jo je srečal med bivanjem v bolnišnici, se mu tudi maratonska olimpijska norma zazdi dosegljiva. Skozi pripoved se razkrije nenavadna ljubezenska zgodba, napajana z nerazčiščeno bolečino iz preteklosti, vprašanje, koliko smo pripravljeni tvegati, da bi dosegli, kar si želimo že od mladih nog, in navsezadnje junakov tek ne le skozi ciljno črto, ampak tudi skozi življenje.

Na enem od neprikladnih mest, na nekakšni stopnički, ki so jo napravile pod snegom skrite drevesne korenine, sva zdrsnila vznak. Obležala sva na hrbtu ter se začela v istem hipu oba na glas smejati. Čez čas sva obmolknila. Nobeden ni pokazal želje, da bi se pobral. Ležala sva v snegu in tiho gledala visoke, zasnežene smreke nad sabo. Vsaj sam sem strmel v njihove s snegom debelo obložene veje, s katerih je rahla sapa sipala po nama suh pršič. Potem sem se počasi obrnil z obrazom k njej. Ležala je tik ob meni in me gledala s svojimi velikimi temnorjavimi očmi. Ne vem, kako dolgo sva tako ležala, preden sva se začela počasi nagibati drug proti drugemu. In potem sem napravil tisto, kar sem od takrat, ko sva poleti plesala v Kudu, v mislih napravil že neštetokrat.

Založba Modrijan – več o knjigi


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 277554688
Avtor: Marjan Žiberna
Cobiss naslov: Norma / Marjan Žiberna
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Ljubljana : Modrijan, 2015
Fizični: 231 str. ; 20 cm