Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST humor

Nevrotična gospodinja

Sonja Grizila

Oktober 2013

Založnik o knjigi

Avtorica Nevrotične gospodinje Sonja Grizila se je med dolgoletnim novinarskim in uredniškim delom nenehno spogledovala z literaturo, ustvarila pa je bolj malo – roman Dva modra zvezka (1987) in nekaj radijskih iger. Novinarstvo je preveč požrešno, da bi puščalo še kaj energije za druge dejavnosti.

Potem je leta 2000 le našla primeren ventil – v Jani, kjer je bila zaposlena, je začela objavljati humoreske pod skupnim naslovom Nevrotična gospodinja, in kmalu so si pridobile krog navdušenih bralcev. Doslej jih je ugledalo luč dneva več kot šeststo in še zmeraj nastajajo.

Podpisane niso, saj iskrive domislice, ki so že marsikaterega bralca spravile v glasen smeh, niso povsem v sozvočju z ostrimi uvodniki in resnimi raziskovalnimi teksti, ki jih je avtorica objavljala in jih še objavlja na osrednjih straneh Jane. Tako je izbor Nevrotičnih gospodinj, ki so tukaj ponujene v branje, hkrati svojevrstno »razkritje« doslej neznane avtorice.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 267843072
Avtor: Sonja Grizila
Cobiss naslov: Nevrotična gospodinja : humoreske / Sonja Grizila ; [ilustracije Ksenija Konvalinka]
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST humor
Jezik: slovenski
Leto: 2013
Založništvo: Ljubljana : Tisoma, 2013 (natisnjeno v Sloveniji)
Fizični: 273 str. : ilustr. ; 22 cm