Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST biografski romani

Nevidna nit
Resnična zgodba o enajstletnem dečku z ulice, uspešni direktorici trženja in nenavadnem srečanju z usodo

Laura Schroff, Alex Tresniowski

September 2017

Založnik o knjigi

Ne vem, kaj je bil razlog, da sem ga pred toliko leti opazila na tistem vogalu, toda očitno je bilo nekaj, čemur se nisem mogla upreti. Eni bi temu rekli energija, drugi srce. Vleklo me je k njemu, kot da sva povezana z nekakšno nevidno, neuničljivo nitjo. Karkoli je to že bilo, naju še vedno povezuje.

Ni se nameravala ustaviti …
Bila je ženska z uspešno kariero. On je bil enajstletni otrok, ki je beračil na ulici. Prosil jo je za drobiž in šla je dalje. Toda nekaj jo je ustavilo in vrnila se je. Vračala se je vsak teden. Leta sta se srečevala vsak ponedeljek in zgradila nenavadno prijateljstvo, ki jima je spremenilo življenje in ki traja že tri desetletja.

Nevidna nit je navdihujoča uspešnica New York Timesa o dolgoletnem prijateljstvu med uspešno poslovno žensko in socialno ogroženim fantom, dvema popolnoma različnima človekoma, in o tem, kako sta se njuni življenji spremenili zaradi nečesa, kar je bilo sprva majhno dejanje dobrote.

»Iskrena pripoved o dobroti in njenem širjenju v New Yorku v osemdesetih letih … Spodbuden opomin, da so majhne geste pomembne.« (Kirkus Reviews)


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 291064832
Avtor: Laura Schroff, Alex Tresniowski
Cobiss naslov: Nevidna nit : resnična zgodba o enajstletnem dečku z ulice, uspešni direktorici trženja in nenavadnem srečanju z usodo / Laura Schroff in Alex Tresniowski ; [prevedla Mojca Svetičič]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST biografski romani
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Tržič : Učila International, 2017 (natisnjeno v EU)
Fizični: 247 str. ; 20 cm