Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST zgodovinski in vojni romani

Nepremagljivi rimski orli

Simon Scarrow

April 2017

Založnik o knjigi

Leto 54 n. št.

Vojaki rimske vojske nadzorujejo velikansko cesarstvo in z brutalno učinkovitostjo uveljavljajo rimsko oblast. Noben upor ne ostane nekaznovan.

V Hispaniji napetosti dosežejo vrelišče. V provinci zavlada kaos, tolpe upornikov plenijo po deželi. Iz Rima pošljejo elitno enoto najboljših častnikov vojske v spremstvu pretorijanske straže, da bi vzpostavili mir. Poveljuje jim Vitelij, veteran s številnimi vojaškimi izkušnjami – in visokoletečimi ambicijami.

Prefektu Katu in centurionu Makru, ki sta se ravno vrnila v Rim po katastrofalnem vojnem pohodu v Britaniji, ukažejo, naj se pridružita pohodu v Hispanijo. Njuna odprava je polna nevarnosti: na eni strani so uporniška hispanska plemena, zahteven teren in zagrenjeno lokalno prebivalstvo. Na drugi spletke in prevare ljudi, ki skušajo spodkopati ostarelega cesarja Klavdija. Samo s sijajno strategijo, neprekosljivim pogumom in poštenim odmerkom sreče lahko Kato in Makro upata, da bosta zmagala … ali vsaj preživela.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 289440512
Avtor: Simon Scarrow
Cobiss naslov: Nepremagljivi rimski orli / Simon Scarrow ; [prevedla Maja Lihtenvalner]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST zgodovinski in vojni romani
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Tržič : Učila International, 2017 (natisnjeno v EU)
Fizični: 431 str. : ilustr. ; 20 cm