Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   English version

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani

Nenavadno romanje Harolda Frya

Rachel Joyce

September 2016

Založnik o knjigi

»Morda je to tisto, kar ta svet potrebuje. Malo manj razuma in malo več vere.«

Pred kratkim upokojeni Harold Fry živi v majhni angleški vasici z ženo Maureen, ki ji gre očitno na živce vse, kar Harold naredi. Njuno življenje je dolgočasna rutina, dan je podoben dnevu. Potem pa nekega jutra Harold prejme pismo ženske, ki je ni videl ali slišal že zadnjih dvajset let. Queenie Hennessy leži v hospicu in mu piše, da bi se poslovila. Harold ji sprva namerava odgovoriti le s kratkim sporočilom, ko pa stoji pred poštnim nabiralnikom, se naenkrat premisli. Odloči se, da ji mora pismo izročiti osebno. Tako se začne njegovo romanje. Prepričan, da Queenie ne bo umrla, dokler ne bo prišel do nje, se peš poda na tisoč kilometrov dolgo pot do hospica, v upanju, da bo s tem rešil ne le izgubljeno prijateljstvo, temveč tudi sebe.

Očarljivi prvenec britanske pisateljice Rachel Joyce (1962) je bil nominiran za nagrado man booker, revija Washington Post pa ga je uvrstila na seznam najboljših knjig leta 2012.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 285064448
Avtor: Rachel Joyce
Cobiss naslov: Nenavadno romanje Harolda Frya / Rachel Joyce ; [prevedla Neža Božič ; zemljevid John Taylor]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2016
Založništvo: Ljubljana : Mladinska knjiga, 2016 ([Nova Gorica] : Grafika Soča)
Fizični: 327 str. ; 21 cm