Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

GEOGRAFIJA Slovenija vodniki

Nenavadni vodnik po nenavadni Sloveniji
100 idej za izlete in potepanja

Primož Hieng

November 2015

Založnik o knjigi

Slovenci radi hodimo na izlete in se prav tako radi potepamo. Nekateri pravijo, da radi rajžamo. Odkrivamo neznane kraje in spoznavamo zanimive ljudi.

Slovenija je na zemljevidu sveta le drobna pikica, a ima toliko lepot in posebnosti, ki jih le redko srečamo na tako majhnem prostoru. Pravimo, da smo lahko v enem dnevu na vrhu najvišje slovenske gore in se kaj kmalu že kopamo v majhnem koščku slovenskega morja.

Imamo neskončno lepe ter ravno prav visoke planine in gorske vrhove, čudovite gozdove ter polja in travnike. Vmes se kot žile našega telesa širijo potoki in reke, kot manjše ali večje pike jih dopolnjujejo jezera. Imamo ceste, poti in kolovoze, prepredene od kraja do kraja, ki povezujejo ljudi, njihove domove ter kulturne in arhitekturne posebnosti. Celo nekaj morja imamo ter ob njem kraje, plaže, hotele, marine in soline.

Nenavadni vodnik po nenavadni Sloveniji torej odstopa od klasičnih turističnih vodnikov. Najpomembnejša je seveda osrednja zgodba o ljudeh, krajih ali običajih, ki naj vas spodbudi k temu, da se boste odpravili na izlet ali potepanje. Ob tem za osnovno informacijo dodajam še razdalje med pomembnejšimi kraji ter kje boste lahko potešili lakoto in žejo, vsaka zgodba pa ima opisano še posebnost, zaradi katere se še posebej splača oditi na izlet. Hkrati vas želim še opozoriti, kaj je ob določeni zamisli še vredno ogleda.

V Nenavadnem vodniku po nenavadni Sloveniji boste odkrili in spoznali predvsem tisto, česar doslej niste vedeli in videli.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 281018112
Avtor: Primož Hieng
Cobiss naslov: Nenavadni vodnik po nenavadni Sloveniji : 100 idej za izlete in potepanja / Primož Hieng ; [fotografije Primož Hieng ... et al.]
Postavitev: GEOGRAFIJA Slovenija vodniki
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Brezovica pri Ljubljani : Harlekin No. 1, 2015 (Bled : Belin grafika)
Fizični: 359 str. : ilustr. ; 22 cm