Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

KNJIŽEVNA DELA NAD 13 LET proza

Ne ravno grški bog

Katarina Kieri

Založnik o knjigi

Odličen mladinski roman Katarine Kieri je čustveni zadetek v polno. Z zmožnostjo pisateljičinega vživljanja v zapleteni najstniški čustveni in miselni svet. S preprostimi in zelo vsakdanjimi dogodki, ki so za mladostnikovo dojemanje mnogokrat bolj pretresljivi kot skrajno nenavadni preobrati. Z razkrivanjem odnosov na vseh ravneh: prijateljstvo, starševski odnosi, zaljubljenost, ljubezen. In ne nazadnje s humorjem in prepričljivo dikcijo.

 

Švedinja Laura je običajna petnajstletnica, ki se spopada s popolnoma običajnimi najstniškimi težavami. Dokler ne ugotovi, da se je ogrela za nekega moškega. Nekega starejšega moškega, učitelja Andersa Strandberga, ki ga odslej srečuje vsepovsod in jo celo povabi, da napiše oceno knjige za lokalni časopis. Medtem ko je Laura zaradi novega čustva v sedmih nebesih, njena zaljubljenost povzroči razdor z najboljšo prijateljico Leno, ki jo ravno v tem trenutku najbolj potrebuje, saj se starša ločujeta zaradi mlajše ženske … Izkaže se, da je tudi v zapletenih najstniških dojemanjih prijateljstvo trdna vez in ščemenje v trebuhu zaradi čustvenega prebujanja prehodne narave, ki se bo najbrž še velikokrat pojavilo, preden se bo resnično zlilo v pravo ljubezen.

 


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 244773888
Avtor: Katarina Kieri
Cobiss naslov: Ne ravno grški bog / Katarina Kieri ; [prevedla Danni Stražar]
Postavitev: KNJIŽEVNA DELA NAD 13 LET proza
Jezik: slovenski
Leto: 2009
Založništvo: Dob pri Domžalah : Miš, 2009 ([Ljubljana] : Formatisk)
Fizični: 240 str. ; 21 cm