Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST zgodovinski in vojni romani

Ne pozabi najine ljubezni

Ivan Sivec

Januar 2018

Založnik o knjigi

Pisatelj Ivan Sivec prikazuje v romantični zgodovinski povesti veliko ljubezen med grofico Maksimilijano in grajskim vrtnarjem Lukom z gradu Tuštanj pri Moravčah.

Napisana je na podlagi številnih pisnih in drugih dokumentarnih virov, uokvirjena pa je v izjemno razgiban zgodovinski čas druge polovice devetnajstega stoletja, ko je tako graščake kot podložnike doletela zemljiška odveza, začela se je pomlad narodov, Slovenci smo si želeli pod cesarsko krono združiti v Zedinjeno Slovenijo oz. Kraljestvo Slovenija. V čutečo ljubezensko zgodbo pa usodno posegajo tudi rokovnjači ter celo naš največji pesnik France Prešeren in eden najboljših slovenskih pisateljev z bližnjega gradu Brdo, Janko Kersnik.

V knjigi je priobčeno bogato slikovno in knjižno gradivo. Spremni besedi sta napisala dr. Miha Preinfalk z Zgodovinskega inštituta Milko Kos ZRC SAZU in Lukov pravnuk Peter Pirnat z gradu Tuštanj.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 292749056
Avtor: Ivan Sivec
Cobiss naslov: Ne pozabi najine ljubezni : romantična povest o grofici in grajskem vrtnarju / Ivan Sivec ; [fotografije Ivan Sivec in arhiv družine Pirnat]
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST zgodovinski in vojni romani
Jezik: slovenski
Leto: 2018
Založništvo: Mengeš : Ico, 2018 ([Ljubljana] : Formatisk)
Fizični: 304 str. : ilustr. ; 25 cm