Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani

Nasad oranževcev

Larry Tremblay

Oktober 2017

Založnik o knjigi

Srhljiv roman o grozi samomorilskega terorja.

V nedoločenem delu Bližnjega Vzhoda v senci pomarančnih dreves mirno živita dvojčka Ahmed in Aziz, dokler nočna eksplozija ne razpara neba in umori njunih starih staršev. Zdaj grozota vojne obkoli njuno otroštvo in zdrobi njuno prihodnost. Možje, ki terjajo maščevanje za prelito kri, pridejo s sladkimi in lažnivimi obljubami – eden od obeh bratov si mora nadeti pas z eksplozivom in oditi k sovražniku na drugo stran gore. Koga bo oče izbral?

Nasad oranževcev je »velik« roman – izvrsten v tehniki in z jasnim pozivom k premisleku, ki je prav danes nujno potreben. Larry Tremblay (1954) je priznani kanadski dramatik in pisatelj, pričujoči roman, za katerega je prejel prestižni nagradi Prix des libraires du Québec in Prix littéraire des collégiens, pa njegov prvi stik s slovenskimi bralci. Občuten prevod ter aktualno spremno besedo je pripravil Jaroslav Skrušný.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 285801472
Avtor: Larry Tremblay
Cobiss naslov: Nasad oranževcev / Larry Tremblay ; [prevod, spremna beseda Jaroslav Skrušný]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Ljubljana : Družina, 2017 (tiskano v Sloveniji)
Fizični: 111 str. ; 23 cm