Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

ZGODOVINA biografije drugi

Naprej!
zgodba o Viktorju Orbánu, predsedniku madžarske vlade

Igor Janke

Oktober 2017

Založnik o knjigi

Ko je leta 2012 pričujoča knjiga izšla na Poljskem je postala neslutena uspešnica. Leto pozneje je bestseller postala na Madžarskem, svoj prevod imajo tudi Nemci in Angleži. Pri angleškemu prevodu so izvirniku dodana tri poglavja, ki zajemajo obdobje od zaključka knjige do maja 2015. Slednji je sedaj preveden tudi v slovenščino.
Avtor Igor Janke je izkušen in priznan poljski novinar in publicist. Življenjepis Viktorja Orbána je napisan v lahkotnem in tekočem, lepo berljivem jeziku, ki je hkrati strokoven, verodostojen in pronicljiv. Za potrebe knjige je avtor poleg analize številnih pisnih virov opravil nešteto pogovorov, tako s politiki tega obdobja, člani Fideszove stranke, Orbánovimi nasprotniki kot tudi s samim predsednikom vlade Viktorjem Orbánom.
»Danes je Viktor Orbán eden najbolj kontroverznih evropskih politikov, vendar nedvomno tudi eden najbolj nadarjenih voditeljev. Voditelj, ki je že zgodaj imel jasno vizijo o prihodnosti in si je zastavil jasne cilje, za doseganje katerih ga ni strah plavati proti toku.
Viktorja Orbána zunaj Madžarske ne poznajo dovolj dobro. Časniki pogosto objavljajo članke o stanju na Madžarskem in pri tem vedno znova ponavljajo iste stare klišeje ter stereotipe, saj ne razumejo, kako prebivalci Srednje Evrope sploh razmišljajo,« je o svoji knjigi zapisal Igor Janke. Knjigi, ki jo je nemški Frankfurter Allgeimeine Zeitung označil za knjigo, ki se bere kot pravi politični triler.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 290215680
Avtor: Igor Janke
Cobiss naslov: Naprej! : zgodba o Viktorju Orbánu, predsedniku madžarske vlade / Igor Janke ; [prevod Žan - storitve]
Postavitev: ZGODOVINA biografije drugi
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Ljubljana : Nova obzorja, 2017
Fizični: 292 str. : ilustr. ; 24 cm