Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

ZGODOVINA biografije drugi

Napoleon

Allan Forrest

Marec 2017

Založnik o knjigi

Napoleon je izvrstno biografija knjiga o človeku, ki je svojimi dejanji spremenil tok evropske zgodovine in vplival na nastanek novodobne Evrope. Pred bralcem se izriše portret vojskovodje, pretkanega politika in cesarja, megalomana, čigar karizma pa se je kljub vsem zločinom, ki jih je zagrešil, ohranila vse do danes. Avtor se posveti tudi številnim mitom, ki so se spletli v zvezi z njim, in na podlagi analize zgodovinskih dokumentov pokaže, da konec koncev ni bil le protagonist takratnih dogodkov, temveč so ga v enaki meri zaznamovali tudi čas, v katerem je živel, ter tedanje družbene razmere v Franciji in drugod po Evropi.

Dramaturško izzivalno napisana monografija se začne z opisom vrnitve cesarjevega trupla v Pariz z otoka Sveta Helena in njegovim pokopom, nato pa se vrne v čas odraščanja sina korziškega odvetnika, ki je postal najmočnejši politik v Evropi.

Alan Forrest je profesor novejše zgodovine in direktor centra za raziskovanje 19. stoletja na univerzi v Yorku [Velika Britanija]. Ukvarja se z novejšo zgodovino Francije, posebno s francosko revolucijo in obdobjem cesarstva, ter z zgodovino novodobnega vojskovanja. Je član uredništev publikacij French History in War in History ter član sveta znanstvene revije Annales historiques de la Révolution française.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 288466176
Avtor: Allan Forrest
Cobiss naslov: Napoleon / Allan Forrest ; [prevedel Igor Antič]
Postavitev: ZGODOVINA biografije drugi
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Ljubljana : Cankarjeva založba, 2017 (Kranj : Gorenjski tisk storitve)
Fizični: 328 str., [8] str. pril. : ilustr. ; 25 cm