Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST pesništvo

Najboljši so padli

Katja Perat

2011

Nagrada za prvenec

Založnik o knjigi

To ni zbirka človeka z bombami, ne strmi v neskončno, brezmejno ravan, ni taka, da bi jo dušila stiska jezika ali bi hrepenela dol, dol. To je zbirka, ki si ne nadeva nihilizma, ker je uvidela njegovo pravo bit: outfit. Je zbirka ironij, sarkazmov, cinizmov. Zbirka silnosti mladega uma. Skrajno brezverna zbirka in zbirka z giljotino. Nanjo v vrsti čakajo intelektualci na robu živčnega zloma, lepo oblečeni svobodnjaki, zanič pesniki, mladi ameriški nihilisti, epski ljudje. To je zbirka, katere tarča je razpasel kulturno-literarni esteblišment s svojimi navadami in stremljenji sumljivega tipa. V sodobno slovensko poezijo prinaša zavest, da ne stopa v večnost, v katero naj bi jo zabetonirale platnice, ki jih držite v rokah, pač pa v literarni sistem, tj. v bolj ali manj posrečen splet ekskluzivnosti in vsakovrstnih banalnosti. To je zbirka pesnice, ki ne gre po nikogaršnjih stopinjah, še najmanj po Cankarjevih, ker je še mlada in ceni mamino kuhinjo, pa ker ne bo nikoli kake svoje pesmi naslovila Mojim recenzentom.

E-knjiga v eKnjižnici Biblos


Nagrada za prvenec je nagrada za najboljše prvo izdano leposlovno delo posameznega avtorja, ki jo na vsakoletnem Slovenskem knjižnem sejmu podeljuje Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 254754560
Avtor: Katja Perat
Cobiss naslov: Najboljši so padli / Katja Perat ; [spremna beseda Mojca Pišek]
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST pesništvo
Jezik: slovenski
Leto: 2011
Založništvo: Ljubljana : Študentska založba, 2011 ([Ljubljana] : Formatisk)
Fizični: 89 str. ; 22 cm