Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST romani

Na zlati obali

Evald Flisar

Založnik o knjigi

Sin, ki v Afriki išče očeta, dva para, ki iščeta možnost skupne poti, in tretji, ki odločilno vpliva na dogajanje in povezuje vse vpletene, potujejo po sledovih poti, ki jo je pred njimi opravil znani potopisec Igor Hladnik. Ta je skrivnostno izginil in edino, kar je ostalo za njim, je rokopis nedokončane knjige. Skoraj nobena stvar v tej usodno prepleteni afriški zgodbi ni to, kar se zdi na prvi pogled. Skrivnosti, med njimi neukrotljiva moč sle, da bi življenje obvladali, namesto da ostajamo njegova igračka, se razrešijo šele na koncu, ko se navidezni drobci retrospektivno sestavijo v presenetljivo celoto.

“Sledovi so peljali v preveč smeri in povsod jih je hitro zmanjkalo. Mogoče je oče mrtev, mogoče blodi po afriških savanah in džunglah kot zblazneli Ahasver v iskanju cilja, ki ga ne more doseči, ker ga ni znal definirati. Tudi o njegovi sopotnici ni bilo zanesljivih podatkov. Morda sta koga užalila, morda se jima je kdo maščeval, morda so ju ubili, zastrupili. »Afrika spremeni človeka,« je oče zapisal v zadnjem poglaiju nedokončane knjige. »Razkrije mu njegove temne plati, dovoli jim splavati na površje. Človeka spodbudi k akciji ne glede na posledice. Premami ga, očara, začara.«”

Evald Flisar: bistveno je srečanje s svetom, ki nam je tuj – Igor Bratož, delo.si

Stara dobra Afrika v zakrpani preobleki – TIna Vrščaj, pogledi.si


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 252803840
Avtor: Evald Flisar
Cobiss naslov: Na zlati obali / Evald Flisar
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2010
Založništvo: Ljubljana : Mladinska knjiga, 2010 (Ljubljana : Korotan)
Fizični: 259 str. ; 22 cm