Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   English version

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani

Mračna plat ljubezni

Rafik Schami

Založnik o knjigi

Obsežni roman Mračna plat ljubezni nemškega pisatelja Rafika Schamija, ki je odraščal v Damasku v Siriji in v začetku sedemdesetih let dobil v Nemčiji politični azil, je zgrajen na neštetih majhnih zgodbah, mitih, sagah, anekdotah in fabulah.
Schami gradi mozaik, njegove zgodbe pa so kot mozaični kamni, ki se združujejo v pisano druščino oseb in dogodkov. To je knjiga o multikulturnem Damasku (v katerem so živeli kristjani, judje in muslimani) in Orientu nasploh. Osrednji osebi romana sta Rana in Farid, ljubezenski par, ki živi »prepovedano ljubezen«.

Schami pravi, da lahko muslimani in kristjani skupaj počnejo kar koli: lahko se bojujejo, trgujejo, žalujejo, umirajo, le ljubiti se ne smejo. In če kakšen par ta nezapisani zakon vendarle krši, se kazen glasi: smrt. Situacija, v kateri sta Rana in Farid, pa je še veliko bolj zapletena, saj pripadata na smrt sprtima klanoma: družini Muštak (Farid) in Šahin (Rana)…
Posebnost romana so tudi številni poetični zapisi, ob tem še orientalska mitologija in metaforika. Vabi nas na zanimivo potovanju po Orientu.

Mladinska knjiga, preberite odlomek


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 261459200
Avtor: Rafik Schami
Cobiss naslov: Mračna plat ljubezni / Rafik Schami ; [prevedla Urška P. Černe]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2012
Založništvo: Ljubljana : Mladinska knjiga, 2012 (Ljubljana : Korotan)
Fizični: 954 str. ; 21 cm