Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST kriminalni romani

Mož s črnim peresom

Gaston Leroux

Maj 2016

Založnik o knjigi

Gospod Theophrastus Longuet, skromen, plašen in vesten izdelovalec gumijastih štampiljk se odloči, da je čas za upokojitev in tudi čas, da se nekoliko bolje seznani z znamenitostmi Pariza. Pot ga odpelje v slavni zapor Conciergerie, kjer ga povsem iznenada doleti nenavadno doživetje – najde košček papirja, ki ga je sam napisal pred nič manj kot dvesto leti.

V njem se prebudi speča stran osebnosti – osebnosti, ki jo zaznamuje črno pero – in ki Parizu povzroči kopico preglavic.

Gaston Louis Alfred Leroux je bil francoski novinar in avtor detektivskih romanov svetovnega slovesa. Njegovo najbolj znano delo, Fantom iz opere, je doživelo več filmskih uprizoritev, prav tako pa ne smemo pozabiti na Skrivnost rumene sobe, ki velja za poslastico med kriminalnimi romani. Tudi Mož s črnim peresom predstavlja biser izpod Lerouxovega peresa – napeto branje, začinjeno z dobro mero humorja, ki nas popelje v skrivnostno sfero nezavednega.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 284327168
Avtor: Gaston Leroux
Cobiss naslov: Mož s črnim peresom / Gaston Leroux ; [prevod Matejka Križan]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST kriminalni romani
Jezik: slovenski
Leto: 2016
Založništvo: Juršinci : LYNX, 2016 (Ljubljana : Demat)
Fizični: 202 str. : ilustr. ; 22 cm