Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

PRAVO splošno

Moralnost prava

Lon L. Fuller

April 2016

Založnik o knjigi

Monografija Moralnost prava je prevod Fullerjevega dela iz angleščine. Dodana ji je obsežna uvodna razprava dr. Aleša Novaka.

Moralnost prava je eno velikih pravnofilozofskih del, ki so pustila globoko sled v prejšnjem stoletju in obetajo plemenititi pravna iskanja tudi v prihodnosti. Fuller je pravo razumel kot proces, v katerem tako ali drugače sodelujemo vsi. Njegov najizvirnejši prispevek k filozofiji prava je »procesno naravno pravo«, nabor zahtev notranje moralnosti prava, ki jih mora spoštovati vsak pravni red, da si zasluži to ime.

Delo se dotika pomembnih moralnih in etičnih vprašanj, temeljnih predpostavk človeške skupnosti, medigre med pravom in znanostjo, iskanja pravičnosti in številnih drugih izzivov, ki nam pomagajo bolje razumeti predmet našega raziskovanja – pravo.

Pisanje tega izvirnega misleca, ki se ni bal stopiti z uhojene poti, je v strokovnih krogih dobro znano, slovenski prevod pa bo omogočil, da bo dostopno tudi širši (pravniški) javnosti.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 283715584
Avtor: Lon L. Fuller
Cobiss naslov: Moralnost prava / Lon L. Fuller ; urednik [[in] avtor uvodne razprave [ter] imensko in stvarno kazalo] Aleš Novak ; [prevod Vera Lamut]
Postavitev: PRAVO splošno
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Ljubljana : IUS Software, GV Založba, 2015 (Grosuplje : Grafis Trade)
Fizični: 287 str. ; 21 cm