Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST spomini dnevniki

Moji časi, kraji in ljudje

Berta Jereb

September 2014

Moji časi, kraji in ljudje je dr. Berta Jereb naslovila pisanje, ki se na njeno prejšnjo knjigo deloma navezuje, deloma pa jo dopolnjuje. V čase pred drugo svetovno vojno in med njo se v teh zapisih ne vrača več. Za boljše razumevanje je dobro prebrati obe deli v zaporedju, kot sta napisani. Verjetno si ju je avtorica tako tudi zamislila.

Drugo besedilo v veliki meri posveča svojemu poklicnemu življenju na področju onkologije in s tem v zvezi obujanju spominov na velemesta in ljudi, s katerimi se je na svoji zanimivi življenjski poti srečevala. Ker je bila zadnji dve desetletji precej aktivna tudi v javnem in političnem življenju, zadnji del knjige namenja svoji lastni kritični presoji stanja v slovenskem zdravstvu. V poklicnem pa tudi osebnem življenju avtorico zaznamujejo radovednost, predanost in iskrenost. Upornost in trma pa šele, kadar ji kdo stopi na pot. Svojih odhodov v tujino ni nikoli obžalovala, saj na več mestih pripomni, da so jo na strokovnem področju v tujini prijazneje sprejemali kot doma. To bridkost omilijo le zapisi o plodnem sodelovanju z nekaterimi (a izstopajočimi) strokovnjakinjami na Onkološkem inštitutu v Ljubljani.

(Iz spremne besede dr. Hotimirja Lešničarja – Merika)

Celjska Mohorjeva družba – več o knjigi, preberite odlomek


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 273774080
Avtor: Berta Jereb
Cobiss naslov: Moji časi, kraji in ljudje / Berta Jereb ; [spremna beseda Hotimir Lešničar-Merik]
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST spomini dnevniki
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Celje : Celjska Mohorjeva družba : Društvo Mohorjeva družba, 2014 (Ljubljana : Pleško)
Fizični: 182 str. ; 21 cm