Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

BIOLOGIJA botanika

Moje prve pozimi zelene rastline
Preprost določevalni ključ

Barbara Bajd

Maj 2015

Založnik o knjigi

Zakaj jeseni večini naših dreves listi odpadejo? Zakaj iglavci tudi pozimi obdržijo liste, ki so oblikovani v iglice? Jeseni večina listnatih dreves začne spreminjati barvo listov in takrat občudujemo liste v odtenkih od rumene, oranžne, rdeče do rjave, dokler ne odpadejo.
Mnogi mislijo, da pozimi narava spi in zato izleti v naravo niso najbolj zanimivi, saj ne moremo opazovati ne rastlin in ne živali. Vendar ni tako. V Sloveniji rastejo vednozelene rastline, to so nekatera drevesa in grmi, ki ne odvržejo listov in zimzelene rastline, npr. nekatere praproti, ki obdržijo liste vso zimo.
V knjigi je predstavljenih tudi nekaj rastlin, ki ne rastejo v gozdu /na primer lovor), in nekaj tistih, ki ne rastejo samoniklo v Sloveniji, vendar jih pri nas pogosto zasajamo v parkih, na vrtovih kot živo mejo (na primer ameriški klek).
Knjiga je napisana v obliki preprostega določevalnega ključa za določevanje najpogostejših zimzelenih in vednozelenih rastlin.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 278905600
Avtor: Barbara Bajd
Cobiss naslov: Moje prve pozimi zelene rastline : preprost določevalni ključ / Barbara Bajd ; [fotografije Robert Brus in Foto arhiv Shutterstock]
Postavitev: BIOLOGIJA botanika
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Ljubljana : Hart, Harting, 2015
Fizični: 51 str. : ilustr. ; 20 cm