Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST biografski romani

Moja umišljena dežela

Isabel Allende

Založnik o knjigi

Čilska pisateljica Isabel Allende, ki velja za eno najbolj priljubljenih, najbolj prevajanih in najbolj prodajanih latinskoameriških avtoric, je v delu Moja umišljena dežela subtilno prepletla svojo intimno življenjsko zgodbo z občo zgodovino čilskega ljudstva. Večna izseljenka, bodisi po lastni volji bodisi po volji drugih ljudi, je s tem literarnim delom napisala hvalnico svoji domovini, jo obarvala z žalostno nostalgijo in melanholičnim občutjem izgubljene sreče ter začinila s (samo)ironičnimi opisi čilskega narodnega značaja.

Čile, obarvan s pogledom in spomini avtorice, tako v pripovedi prehaja iz resnične v fantazijsko deželo – iz temperamentne in gostoljubne pokrajine z mačističnimi moškimi in močnimi ženskami v deželo pisateljičine čudaške družine, nenavadnih običajev, nadrealističnih pripovedi in duhov iz onstranstva, ki so Allendejevo spremljali od prvih let njenega otroštva. Zato knjiga “noče biti politična ali zgodovinska kronika, temveč vrsta spominov, ki so vedno selektivni in zaznamovani z lastno izkušnjo in ideologijo”.

“V počasni vaji pisanja sem se spopadla s svojimi demoni in obsedenostmi, raziskala sem kotičke spomina, iz pozabe sem rešila zgodbe in osebe, kradla sem tuja življenja in z vso to snovjo sem zgradila kraj, ki mu pravim moja domovina. In od tam prihajam …”


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 224931072
Avtor: Isabel Allende
Cobiss naslov: Moja umišljena dežela / Isabel Allende ; [prevedla Nina Kovič]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST biografski romani
Jezik: slovenski
Leto: 2006
Založništvo: Tržič : Učila International, 2006
Fizični: 195 str. ; 24 cm