Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani

Moj Mihael

Amos Oz

April 2016

Založnik o knjigi

Jeruzalem v petdesetih letih prejšnjega stoletja. Energična izobraženka Hana Gonen je vse bolj nezadovoljna s svojim sicer dobronamernim, a pustim možem Mihaelom. A »izraelska Ema Bovary« zakonske krize ne rešuje z nezvestobo, temveč se vse bolj patološko utaplja v svoji nemirni notranjosti …

Moj Mihael je izjemno tankočutno napisan psihološki roman, s katerim se je Oz prvič uveljavil tudi v mednarodnem prostoru. Še danes velja, poleg monumentalne Zgodbe o ljubezni in temnini, za njegovo ključno delo.

 

“Moj roman Moj Mihael je v celoti napisan z ženskega stališča, v prvi osebi. Ko sem ga pisal, sem bil star približno šestindvajset let in prepričan, da vem o ženskah vse, kar je treba vedeti. Danes si ne bi drznil napisati celotnega romana skozi ženska usta.
Ko je knjiga izšla, sem prejel številna pisma od osuplih žensk, ki so me spraševale: »Kako si vedel?« Prejel sem tudi številna drugačna pisma od žensk, ki so me grajale, češ da ne vem ničesar. Nikoli ne bom izvedel, katere so imele prav.”

Amos Oz


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 283580928
Avtor: Amos Oz
Cobiss naslov: Moj Mihael / Amos Oz ; [iz angleščine prevedla Mojca Kranjc]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2016
Založništvo: Ljubljana : Mladinska knjiga, 2016 ([Nova Gorica] : Grafika Soča)
Fizični: 332 str. ; 21 cm