Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST kratke pripovedi

Modrost očeta Browna

Gilbert Keith Chesterton

September 2015

Založnik o knjigi

Chestertonove detektivske zgodbe o očetu Brownu so pisane z izjemno močjo in mikavnostjo, ki nevsiljivo ponuja tisto žlahtno prvino katoliškega nauka, namreč spoznanje o človekovi popravljivosti.

Oče Brown je katoliški duhovnik, ki mu je spovedniška praksa v angleški kaznilnici tako približala zločinčevo dušo, da zna gledati skozi njene napočenine; obenem mu trdna vera v Boga daje pogum, da razjasnjuje zagonetne primere zločinov. On ve, da je skrivnost skrivnostna samo zato, ker smo odgovor iskali drugje kot pri človeku, in da se čudeži ne dogajajo tako zlahka kot hudodelstva.

O avtorju
Gilberth Keith Chesterton (1864–1936) se je s svojimi deli uveljavil kot eden najbolj odmevnih katoliških in socialnih mislecev; je avtor mnogih briljantnih esejev, pa še bolj briljantnih leposlovnih besedil žanrske – fantastične in detektivske – provenience. V pričujoči knjigi je v celoti objavljena druga od petih »serij« Chestertonovih detektivk o očetu Brownu. Prva knjiga z naslovom Nedolžnost očeta Browna je izšla pri Celjski Mohorjevi družbi leta 2013, že leta 2001 pa avtorjevo prav tako izjemno delo Pravovernost, ki velja za najboljši primer apologetike krščanstva v 20. stoletju.

Odlomek iz knjige


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 280377344
Avtor: Gilbert Keith Chesterton
Cobiss naslov: Modrost očeta Browna / Gilbert Keith Chesterton ; prevedel, [opombe] Branko Gradišnik
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST kratke pripovedi
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Celje : Celjska Mohorjeva družba : Društvo Mohorjeva družba, 2015 (Ljubljana : Pleško)
Fizični: 257 str. ; 21 cm