Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

GLASBA dela ustvarjalci

Mick
Divje življenje in nora genialnost Micka Jaggerja

Christopher Andersen

Junij 2015

Založnik o knjigi

Škandali, denar, drame, glasba, slava, droge, seks in genialnost – vse to in še več je utelešeno v človeku, čigar ime že sàmo po sebi opredeljuje obdobje. Ta človek je Jagger. Ta človek je Mick.

Mick je predmestni angleški šolar, ki je zablestel na sceni s prepevanjem bluza z ameriškega podeželja; disciplinirani sin telovadnega učitelja, ki je postal predstavnik nebrzdanega hedonizma; robavs z ulice s pretanjenim okusom pravega angleškega džentelmena; dvospolni ljubitelj biseksualne ljubezni z neštetimi heteroseksualnimi apetiti; pripadnik viteškega stanu, ki je petdeset let užival v svoji po vsem svetu znani podobi zaslužnega rokovskega upornika; in legendarni ženskar, čigar najpomembnejši in najdlje trajajoči človeški odnos je odnos z drugim moškim, ki trdi, da ga sploh ne razume: s Keithom Richardsom.
Ko so Rolling Stonesi leta 2013 praznovali petdeseto obletnico delovanja, je bil Mick Jagger še vedno eden od ljudi, o katerih se največ piše, govori in ugiba. Je Mick Jumpin’ Jack Flash? Ulični pretepač? Polnočni postopač? Bogataš z okusom? Kaže, da je vse to in še veliko, veliko več. Je ena od dominantnih kulturnih osebnosti našega časa. S šopirjenjem, nastopaštvom, občasnim zastrašujočim videzom in nepogrešljivo fascinantno karizmo je širne množice pred pol stoletja uročil in njegov čar še kar traja in traja.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 279493120
Avtor: Christopher Andersen
Cobiss naslov: Mick : divje življenje in nora genialnost Micka Jaggerja / Christopher Andersen ; [prevedla Slavica Jesenovec Petrović in Borut Petrović Jesenovec]
Postavitev: GLASBA dela ustvarjalci
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Tržič : Učila International, 2015 (natisnjeno v EU)
Fizični: 388 str., [24] str. pril. ; 20 cm