Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

eKnjižnica Biblos

Metro 2033

Dmitry Glukhovsky

Oktober 2014

Založnik o knjigi

Mračna estetika postnuklearnega sveta …
Človek-mitologija se vkrca na moskovsko podzemno, da, potem ko se je primerila globalna katastrofa, kataklizma, ultimativno sesutje v rovu današnjega … Junaki, kot jih je ukrojil Dmitry Glukhovsky, so predmet apokalitičnega poizkusa, literarne inovacije v filozofsko utemeljeni antiutopiji. Metro sedaj postane, hm, globalni projekt.

Zaupanje kopni, tabuji padajo, paranoja narašča.

 

Dvajset let po nuklearni vojni je v metroju preživelo vsega nekaj tisoč ljudi. Ob radiaciji, mutantih in fizičnih izkrivljenjih je življenje vse prej kot lahko. Artjom si v takšnih okoliščinah prizadeva rešiti svoj dom, svojo metrojsko postajo – najti mora mesto “Polis”. Na svojem potovanju skozi metro sreča vrsto osupljivih likov. Kot senca ga ves čas potovanja spremlja vprašanje: zakaj sem izbran za to nalogo?

V Rusiji je roman takoj ob izidu doživel izjemno zanimanje, več miljonov ljudi je knjigo prebralo na spletu, prek 400.000 izvodov pa je bilo prodanih v knjižni obliki. Do danes je roman preveden že v več kot dvajset jezikov.
Dmitry Glukhovsky je za roman prejel nagrado Evropskega društva za znanstveno fantastiko.
Na podlagi romana je nastala tudi istoimenska odmevna videoigra.

e-knjiga


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 275701504
Avtor: Dmitry Glukhovsky
Cobiss naslov: Metro 2033 [Elektronski vir] / Dmitry Glukhovsky ; iz ruščine prevedli Višnja Fičor in Valerija Peternel
Postavitev: eKnjižnica Biblos
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Ljubljana : Sanje, 2014
Fizični: 433 str. ; 21 cm