Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

eKnjižnica Biblos

Mehlisovo poročilo

Rabi Džaber

Avgust 2017

Založnik o knjigi

Bejrut čaka na objavo poročila, ki ga je konec leta 2005 nemški preiskovalec Detlev Mehlis spisal o preiskavi umora libanonskega premiera Rafika Haririja. Zdi se, kakor da bo to besedilo čudežno razpršilo meglo in tesnobo, ki dušita Libanon, v katerem živi in mrtvi kakor sence bivajo drug ob drugem, in ljudi, ki vse od začetka državljanske vojne leta 1975 ne morejo in ne znajo drugega kakor čakati, da bo nekdo odšel – oni sami, ali nekdo drug, iz države ali na oni svet. Glavni junak je vse svoje odraslo življenje preživel v vojni ali v spominu na vojno in v pričakovanju njenega ponovnega začetka. Njegovi sestri živita v tujini, tretja, Josephine, je bila med vojno ugrabljena na razdelitveni črti med vzhodnim in zahodnim delom mesta. Njegov Bejrut čaka, kakšno odrešitev bo prineslo Mehlisovo poročilo.

Libanonski pisatelj Rabi Džaber (1972) je z objavo približno petnajstih romanov postal eden najbolj opaženih sodobnih pisateljev v arabščini. Leta 2010 je bil njegov roman Amerika med finalisti za nagrado IPAF, znano tudi kot arabski booker, leta 2012 pa je nagrado kot najmlajši dobitnik tudi prejel, in sicer za zgodovinski roman Beograjski druz.

e-knjiga


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 279201536
Avtor: Rabi Džaber
Cobiss naslov: Mehlisovo poročilo / Rabi Džaber ; prevod [in spremna beseda] Barbara Skubic
Postavitev: eKnjižnica Biblos
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Ljubljana : Cankarjeva založba, 2014 ([Nova Gorica] : Grafika Soča)
Fizični: 165 str. ; 25 cm