Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SOCIOLOGIJA demografija

Mednarodne migracije

Khalid Koser

Julij 2017

Založnik o knjigi

Migracije in integracija migrantov so med najbolj žgočimi in spornimi vprašanji, s katerimi se danes soočamo po vsem svetu. Politična retorika, medijska pozornost in zanimanje širše javnosti vplivajo na mednarodno razpravo, ki je vse prevečkrat neutemeljena in enostranska.
Khalid Koser v novi izdaji pričujoče knjige govori o nedavnem vzponu globalnih migracij, zlasti pa o dramatičnem povečanju števila prosilcev za azil in beguncev. Na podlagi vprašanj, kakršna so tihotapljenje migrantov, trgovina z ljudmi in mednarodna delovna sila, razmišlja o sedanjih in prihodnjih vplivih migracij na države, v katerih se migranti naselijo, pa tudi na države, ki jih zapustijo.

Khalid Koser (MBE) je izvršni direktor sklada Global Community Engagement and Resilience Fund. Na univerzi v Maastrichtu kot profesor predava o konfliktih, miru in varnosti; je izkušeni raziskovalec na področju mednarodne politike na Brookings Institution in na Lowy Institute; je tudi znanstveni sodelavec na Graduate Instute of International and Development Studies v Ženevi. Je tudi član Sveta za globalne migracije pri Svetovnem gospodarskem forumu in urednik revije Journal of Refugee Studies.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 290256384
Avtor: Khalid Koser
Cobiss naslov: Mednarodne migracije : zelo kratek uvod / Khalid Koser ; prevedla Katarina Rotar
Postavitev: SOCIOLOGIJA demografija
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Ljubljana : Krtina, 2017 ([Medvode] : Nonparel)
Fizični: 132 str. : ilustr. ; 18 cm