Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   English version

Postavitev:

ZDRAVJE medicina

Medicinska etika
Zelo kratek uvod

Tony Hope

Julij 2014

Založnik o knjigi

Etična vprašanja v medicini se redko ne pojavljajo v medijih in so posebnega pomena tako za splošno javnost kot za zdravnike. V tem kratkem uvodu etiko Tony Hope obravnava vrsto zapletenih moralnih vprašanj, nekatera od njih so prastara, kot sta evtanazija in moralnost ubijanja, druga so vzniknila ob sodobnem napredku medicinske tehnologije.
Tony Hope razišče tudi politična vprašanja, ko obravnava, kako bi morala biti sredstva za zdravstvo pravično porazdeljena, in ko naslavlja take kontroverzne probleme, kot so: ali bi morali izvajati zdravljenje duševnih bolezni brez privoljenja pacientov? Ali bi ženske v menopavzi smele dostopati do tehnologij za oploditev z biomedicinsko pomočjo? In kdo bi moral imeti pravico dostopati do podatkov genetskega testiranja?
Knjiga kot celota je izvrsten prikaz dilem na področju medicinske etike in tega, da racionalna argumentacija na tem področju omogoča globlji razmislek in tehtnejše odločitve.
Tony Hope je profesor medicinske etike na Univerzi v Oxfordu in častni konzultant psihiater. Je ustanovitelj Oxfordovega centra za etiko in komunikacijo v zdravstveni negi (centra Ethox) in soavtor dveh knjig, Oxfordovega priročnika za klinično medicino in Manage Your Mind.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 274475008
Avtor: Tony Hope
Cobiss naslov: Medicinska etika : zelo kratek uvod / Tony Hope ; [prevedla Maja Žorga Dulmin]
Postavitev: ZDRAVJE medicina
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: V Ljubljani : Krtina, 2014 ([Ljubljana] : Pleško)
Fizični: 163 str. : ilustr., črnobele fotogr. ; 18 cm