Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

VZGOJA IN IZOBRAŽEVANJE motnje v razvoju

Markovi koraki

Đurđica Mađar

Maj 2015

Založnik o knjigi

Markovi koraki, napisala jo je mama, Đurđica Mađar, otroka s cerebralno paralizo.
Knjiga še zdaleč ni edina na to temo, je pa posebna zaradi svoje iskrenosti, opisa, kaj vse sta z možem prestala, da sta otroka s cerebralno paralizo postavila na noge.
Rekli boste, saj starši na poti od diagnoze do sprijaznjenja z boleznijo in življenja z njo bijejo skoraj enake bitke. Res je, a »hudič je vedno v podrobnostih«. Avtorica zelo nazorno, enostavno, laično in iskreno opisuje svoj boj, da otroka sprejmejo v vrtec, v »normalno« šolo, da dobi plačanega spremljevalca, da udejanijo tisto, kar je napisano v zakonih o otrocih s posebnimi potrebami, da se zavedo, kako telesni hendikep ni tudi intelektualen.
Marko je odličnjak v osnovni šoli, ko bo velik, bi rad postal sodnik, zdaj je vesel, odprt in radoveden otrok. Mama ve, da nikoli ne bo atlet, ne bo doktor znanosti, lahko pa doseže veliko, če najde podporo in razumevanje doma, v šoli, pozitivnem okolju … ki sprejema drugačnost.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 279123456
Avtor: Đurđica Mađar
Cobiss naslov: Markovi koraki / Đurđica Mađar
Postavitev: VZGOJA IN IZOBRAŽEVANJE motnje v razvoju
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Ljubljana : Forma 7, 2015
Fizični: 128 str. ; 21 cm